top of page

Курси підвищення кваліфікації для наукових та науково-педагогічних працівників

Фото автора: Віталій КостюченкоВіталій Костюченко

З 24 по 27 червня 2024 року в Інституті картоплярства НААН у режимі онлайн проведено курси підвищення кваліфікації для наукових та науково-педагогічних працівників за програмою «Сучасні тенденції у науковому забезпеченні галузі картоплярства».

Науковими співробітниками інституту прочитано лекції згідно програми, затвердженої Вченою радою:

►Історія розвитку наукового картоплярства в Україні –  Тетяна ОЛІЙНИК, заступник директора з наукової роботи, к.с.-г.н., с.н.с., доцент

►Генетичні ресурси картоплі. Значення та збереження –  Валентина ГОРДІЄНКО,  завідувач лабораторії генетичних ресурсів,         к.с.-г.н., с.н.с.

►Селекція картоплі в умовах зміни клімату –  Наталія ПИСАРЕНКО, завідувач лабораторії селекції і насінництва Поліського ДВ ІК НААН, к.с.-г.н.

► Селекція картоплі на стійкість до  біотичних факторів –  Борис ТАКТАЄВ, завідувач відділу селекції та генетичних ресурсів, к.с.-г.н., с.н.с.

►Культивування мінібульб за використання насіннєвого матеріалу, отриманого в культурі меристем in vitro –  Тетяна КУПРІЯНОВА, завідувач відділу біотехнології та біотехнічних систем, к.с.-г.н., с.н.с.

►Нормативне регулювання та методи оцінювання якості насіннєвої картоплі – Ольга ВИШНЕВСЬКА, завідувач відділу добазового, базового насінництва і діагностики, к.с.-г.н., с.н.с.

►Аналітико-технологічні параметри виробництва, зберігання та переробки картоплі –  Софія ЛЯЩЕНКО, завідувач відділу наукового аналітико-технологічного забезпечення, к.с.-г.н., с.н.с.

►Особливості технології вирощування сортів картоплі селекції Інституту картоплярства – Михайло РЯЗАНЦЕВ, завідувач лабораторії первинного насінництва.

По закінченні заходу слухачам  видано «Сертифікати про підвищення курсів кваліфікації».



0 переглядів0 коментарів

Comments


07853, Iнститут картоплярства НААН,

вул. Ярослава Мудрого, 22,

смт Немішаєве,

Бучанський район,

Київська область

+38 045 774 15 33
+38 093 150 18 40

  • Facebook
bottom of page